×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۲۸ شهریور , ۱۴۰۵  .::.   برابر با : Saturday, 19 September , 2026  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تمرین هماهنگی برای «همسایگی استراتژیک» تهران و البرز
زهره رزمی آذر

به گزارش تارا نیوز، علی نصیری صبح امروز چهارشنبه در حاشیه برگزاری سومین دوره مانور آزمایشی «سیل و بقا در شرایط سخت» که با حضور ۳۲ دستگاه اجرایی و امدادی از استان‌های تهران و البرز در روزهای ۲۴ و ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۵ در محدوده دریاچه سد طالقان برگزار شد، اظهار کرد: «هدف اصلی از اجرای این دوره، ارتقای هماهنگی، هم‌افزایی و توان عملیاتی دستگاه‌های اجرایی در مواجهه با شرایط اضطراری و مخاطرات سیلاب بود.»

جزئیات فنی و عملیاتی مانور

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تبیین ساختار دو روزه این برنامه گفت: «روز نخست به آموزش‌های مهارتی تخصصی اختصاص یافت که شامل مواردی نظیر نجات افراد گرفتار در سیلاب، عبور ایمن از آب، احیای قلبی ریوی (CPR)، اصول ایمنی، نقشه‌خوانی و کار با دستگاه‌های موقعیت‌یاب (GPS) بود.

همچنین شرکت‌کنندگان در بخش تجهیزات، کار با پمپ‌های تخلیه آب (کف‌کش، لجن‌کش و روبین) را تمرین کردند.

نصیری افزود: در روز دوم، سناریوهای آموزشی به مرحله اجرا در آمد. در بخش عملیات آبی داخل دریاچه سد، غواصان آتش‌نشانی تهران به همراه تیم‌های قایق‌رانی هلال‌احمر، اورژانس و آب‌وفاضلاب، سناریوی غرق‌شدگی را به صورت مشترک تمرین کردند تا هماهنگی میان یگان‌های مختلف در لحظات حساس حادثه محک زده شود.

وی با اشاره به رعایت استانداردهای ایمنی خاطرنشان کرد: «حضور افسران ایمنی و بهداشت حرفه‌ای (HSE) و رعایت ضوابط زیست‌محیطی در برپایی اردوگاه اسکان اضطراری با ظرفیت ۵۰۰ نفر و ۱۲۰ چادر، از ویژگی‌های این مانور بود که سعی شد شرایطی کاملاً نزدیک به وضعیت واقعی ایجاد شود.

نقد وضعیت مدیریت بحران در استان البرز

علی نصیری در بخش دیگری از سخنان خود، به تحلیل ظرفیت‌های استان البرز پرداخت و گفت: «البرز به دلیل موقعیت جغرافیایی، صنعتی بودن و قرار گرفتن در مسیر شریان‌های حیاتی کشور، با مجموعه‌ای از مخاطرات طبیعی نظیر زلزله و کم‌آبی مواجه است. با این حال، امکانات مدیریت بحران این استان متناسب با جمعیت و پیچیدگی‌های شهری آن توسعه نیافته است و نیازمند یک برنامه فشرده و بلندمدت برای تقویت تجهیزات و زیرساخت‌هاست.»

ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تهران و البرز

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به همسایگی تهران و البرز، بر لزوم هم‌افزایی متقابل تأکید کرد و افزود: «در دستورالعمل‌های فعلیِ استان‌های معین، نقش حمایتی مشخصی برای البرز در بحران‌های تهران دیده نشده است، اما در بازنگری‌های جدید، ضرورت تعیین نقش متقابل مورد بحث قرار گرفته است.»

نصیری در پایان تأکید کرد: «تهران و البرز همسایگان استراتژیک یکدیگر هستند و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران آمادگی دارد تا تمامی ظرفیت‌های خود را برای ارتقای توانمندی‌های مدیریت بحران در استان البرز و ایجاد یک پروتکل همکاری مشترک و عملیاتی به کار گیرد.»

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


});