تارا نیوز
به گزارش تارا نیوز، سومین نشست شورای مدیران دادگستری کل استان البرز در ندامتگاه مرکزی کرج با موضوع «رونمایی از برنامههای عملیاتی معاونت نظارت بر زندان و اجرای احکام دادگستری کل استان البرز» با حضور رئیس کل دادگستری استان، دادستان عمومی و انقلاب و رئیس کل محاکم مرکز استان، معاونان قضایی رئیس کل، دادستانها و روسای دادگستری شهرستان های استان، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح و مدیرکل، معاونین و سایر مدیران زندانهای استان البرز برگزار شد.
حسین فاضلی هریکندی در این نشست با تشریح مشکلات ندامتگاههای استان به مسئولیت قضات در قبال زندانیان پرداخت و برگزاری این نشست در ندامتگاه مرکزی کرج را به جهت اهمیت توجه به مقوله زندان و زندانی در دادگستری کل استان البرز دانست و گفت که تحقق راهبردهای ۱۸ گانه تدوین شده توسط معاونت نظارت بر زندان و اجرای احکام دادگستری کل استان البرز کمک شایان توجهی در این مسیر خواهد داشت.
برنامه های دادگستری استان البرز برای کاهش جمعیت کیفری
رئیس کل دادگستری استان البرز اضافه کرد: این برنامه شامل اقدامات متعددی در حوزه کاهش جمعیت کیفری و نیز مشکلات مربوط به حوزه زندان از جمله در دادرسی الکترونیک زندانیان، بازداشت کوتاه مدت، زندانیان بلاتکلیف، اعسار محکومان مالی به ویژه محکومان مهریه، اشتغال زندانیان، استفاده از نهادهای ارفاقی از قبیل آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات، خدمات عمومی رایگان، پابند الکترونیک، مرخصی، رای باز و گسترش و استمرار بازدید از ندامتگاهها توسط مسئولان قضایی است.
تاکید بر استفاده از نهادهای ارفاقی
وی با اشاره به اینکه این راهبردها نتیجه کار کارشناسی انجام شده در معاونت نظارت بر زندانهای دادگستری کل استان است تصریح کرد: در استفاده از نهادهای ارفاقی، به غیر از حوزه جرایم خاص، محدودیتی وجود ندارد و به ویژه در پروندههایی که متهم فاقد سابقه کیفری بوده و شاکی خصوصی و رد مال نیز منتفی می باشد باید در اولویت قرار گیرد.
عالی ترین مقام قضایی استان البرز با ابراز امیدواری به اینکه با عملیاتی شدن این راهبردها شاهد کاهش جمعیت کیفری در استان باشیم تصریح کرد: لازمه تحقق این راهبردها، اهتمام همکاران، همچنین رصد و نظارت مستمر در بازههای زمانی مختلف در حوزه شاخصها است تا مورد بررسی و نظارت قرار گیرند و عملکرد حوزههای قضایی استخراج، و وضعیت به مدیر مربوطه ارائه شود تا تدابیر لازم را داشته باشند.
بخش دیگری از اظهارات فاضلی هریکندی به موضوع اشتغال زندانیان اختصاص داشت که وی با تاکید بر این مهم متذکر شد: علت برخی از جرایم از جمله سرقت، فقدان شغل یا نداشتن شغل ثابت بوده که با حرفه آموزی و اشتغال در دوران تحمل حبس و تداوم اشتغال در دوران پس از پایان محکومیت میتوان از ارتکاب مجدد جرم و بازگشت به زندان پیشگیری کرد.
اشتغال ۴۸۵ زندانی در سال گذشته
وی با اشاره به اجرای طرحهای اشتغالزایی برای زندانیان با تلاش دادگستری کل استان و با همکاری بخش خصوصی تصریح کرد: در سال گذشته علاوه بر کارگاههای حرفه آموزی و اشتغال داخل زندانهای استان، زمینه اشتغال ۴۸۵ نفر از زندانیان در کارخانجات و کارگاههای سطح استان مهیا شد، به نحوی که برخی از این اشخاص حتی با اتمام دوره محکومیت نیز در همان محل مشغول به کار هستند و با توجه به اهمیت موضوع اشتغال، امیدواریم در سال جاری با برنامه تدوین شده به بیش از ۷۰۰ نفر برسد.
نماینده عالی دستگاه قضا در استان البرز در ادامه با تاکید بر اولویتهای امسال دادگستری کل استان البرز بیان کرد: برنامه عملیاتی بدین منظور ابلاغ شده که ۱۴ هدف و ۳۹ برنامه دارد؛ معیار ارزیابی دادگستری کل استان و همچنین حوزه های قضایی و مدیران مربوط، اجرای این برنامههای ابلاغی خواهد بود.
اهمیت اجرای دستورات رئیس قوه قضائیه
وی با تاکید بر اینکه اجرای دستورات رئیس قوه قضائیه در جریان سفر ۱۷ فروردین سال جاری یکی از اولویتهای مهم دادگستری کل استان البرز است از ایجاد شورایی به نام «شورای هماهنگی، پیگیری و اجرای دستورات و مصوبات ریاست محترم قوه قضائیه در استان البرز» خبر داد.
فاضلی هریکندی کاهش پروندهای استان با اولویت پروندههای مسن و مانده را دیگر اولویت دادگستری کل استان برشمرد و اضافه کرد: ادامه پیگیری احداث و تکمیل پروژههای عمرانی، پیگیری برگزاری دورههای کارآموزی قضایی و جذب و به کارگیری کارکنان اداری، انتقال زندان رجایی شهر از دیگر اولویتها هستند.
آخرین وضعیت انتقال زندانها از استان البرز
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ادامهفعالیت زندان رجایی شهر در داخل شهر کرج مشکلات متعددی را برای شهروندان ایجاد کرده با دستور رئیس قوه قضائیه، مقدمات انتقال آن در کارگروه تعیین شده از سوی رئیس قوه قضائیه در حال انجام است ولی پیگیر هستیم تا زندان قزلحصار با توجه به مجاورت آن با ندامتگاه کرج و با نظر مساعد رئیس قوه قضائیه به ندامتگاه مرکزی کرج الحاق شود تا شاهد حل مشکل عدم تناسب فضای ندامتگاه کرج با تعداد زندانیان موجود باشیم.
وی با تاکید بر لزوم پیگیری و نظارت روسای دادگستری و دادستان های حوزه های قضایی دادگستری کل استان نسبت به کاهش پرونده های مانده شعب با اولویت پروندههای مسن بیان داشت: برای این منظور بیش از ۴۰ اقدام و گامهای اجرایی تدوین شده است و از آنجایی که در طرح کاهش ماندهها، جزو استانهای پایلوت هستیم اعتبارات و مشوق های مالی لازم تدارک دیده شده است.
در پایان جلسه از دو نفر از قضاتی که اقدامات شایانی در زمینه کاهش جمعیت کیفری و استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس و توجه ویژه به امور زندانیان داشتند تقدیر به عمل آمد.
https://taranews.ir/?p=17679