×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۸ خرداد , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Wednesday, 18 June , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
سیاست شورای شهرستان مبتنی بر همیاری، سازنده و پیگیری مجدانه است

به گزارش تارا نیوز، رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج صبح امروز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه شورای شهرستان، با رویکردی مبتنی بر استقلال شوراهای شهر و روستا، هیچ‌گونه دخالتی در مسائل داخلی آن‌ها ندارد، اظهارکرد: نقش محوری شورای شهرستان، تسهیل‌گری در راستای هماهنگی، همکاری و همیاری میان روستاها، شهرها و کل بدنه جامعه شورایی تعریف شده است.

وی در ادامه افزود: در حوزه عملکردی شورای اسلامی شهرستان کرج، تمرکز اصلی بر بررسی دیدگاه‌های شوراها پیرامون موضوعات حیاتی شهروندان معطوف بوده که شامل توسعه و بهبود حمل و نقل عمومی، افزایش سرانه فضای سبز و توجه ویژه به تعمیر و مرمت معابر شهری است..

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج با اشاره به اینکه این موارد به صورت مشخص در بودجه‌های پیشنهادی شوراها لحاظ شده‌اند، با نگاهی به بعد نظارتی، به یکی از چالش‌های اساسی قانون اشاره و آن را فقدان ضمانت اجرایی قوی برای نظارت شوراها عنوان کرد.

وی با اشاره به مرز باریک و حساس میان نظارت و دخالت خاطرنشان کرد: گاهی اوقات یک اقدام نظارتی به عنوان دخالت تلقی می‌شود و بالعکس. نظارت واقعی مستلزم آن است که پس از شناسایی اشکالات و مسائل، امکان اقدام و پیگیری وجود داشته باشد.

قاسم پور بیان کرد: این در حالی است که قانون فعلی اختیارات شوراها را در این زمینه محدود کرده و نهایتاً به تذکر به شهردار، طرح سوال و در نهایت استیضاح منحصر ساخته و تا مرحله تذکر و طرح سوال، امکان پیگیری وجود دارد، اما برای استیضاح، جلب نظر اکثریت اعضای شورا ضروری است.

فرآیند نظارتی در شوراها اغلب دشوار و با ناکارآمدی‌هایی مواجه است

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج عنوان کرد: به همین دلیل، فرآیند نظارتی در شوراها اغلب دشوار و با ناکارآمدی‌هایی مواجه بوده اما با این حال سیاست شورای شهرستان مبتنی بر همیاری، همکاری، تعامل سازنده و پیگیری مجدانه مشکلات به منظور یافتن راه حل‌های عملی است.

وی گفت: در صورت عدم حل مشکل، شورای شهرستان خود را موظف می‌داند که گزارش آن را به اطلاع مردم برساند، چرا که خود را خدمتگزار و مامور به انجام وظیفه می‌داند. سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور طبق ردیف‌های بودجه‌ای مصوب مجلس، خدماتی را به شهرداری‌ها ارائه می‌دهد.

قاسم پور ادامه داد: این خدمات، به ویژه در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر، شامل مواردی همچون توزیع قیر رایگان در سطح کشور بوده اما این سازمان نیازمند تقویت ساختاری است و پیشنهاد می‌شود که استان‌ها نیز شعبی از آن را داشته باشند، اگرچه قانون مشخصی در این زمینه وجود ندارد.

شهرداری که خود را از شورای شهر جدا بداند محکوم به شکست است

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج یکی از خلا‌های موجود را عدم وجود متولی مشخص و واحد برای شهرداری‌ها در سطح کشور دانست و مطرح کرد: ما به عنوان جامعه شورایی، خود را متولی شهرداری‌ها می‌دانیم، اما سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها خود را متولی می‌داند.

وی اظهار کرد: شهردار به عنوان منتخب شورا، باید همواره پاسخگوی شورای اسلامی شهر باشد. شهرداری که در کشور خود را از شورای شهر جدا بداند و نقش شورا در انتخاب خود را نادیده بگیرد، محکوم به شکست خواهد بود و حتی با پایان دوره خدمتش نیز اثر مثبتی از خود برجای نخواهد گذاشت.

قاسم پور بیان کرد: از این رو، شهردار همواره باید خود را در قبال شورا مسئول بداند. با توجه به اینکه مصوبات شورای اسلامی شهرستان به طور مستقیم منجر به پروژه‌های اجرایی مشخص نمی‌شود، نمی‌توان یک پروژه خاص را به عنوان دستاورد مستقیم این شورا معرفی کرد.

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج تاکید کرد: هرگونه اقدام مثبت در شوراها و شهرداری‌ها، متعلق به همان نهاد است. با این حال، در مواردی که اختلافات نظری وجود داشته یا مسائلی مطرح شده که با تعامل سازنده میان شوراها، شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های مربوطه حل و فصل شده است، نمونه‌های متعددی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در این موارد، نقش هماهنگی و تسهیل‌گری شورای شهرستان به خوبی نمایان می‌شود. ایجاد تعامل بین شوراها، رفع اختلافات احتمالی و نظارت بر عملکردها، در وظایف قانونی این شورا تصریح شده و در نهایت، متولی اصلی هر پروژه، شهردار یا دهیار مربوطه است.

قاسم پور گفت: شهرداران و دهیاران برنامه‌های اجرایی خود را در قالب بودجه سالانه به شورا ارائه می‌دهند و اعضای شوراهای شهر و روستا نیز ممکن است طرح‌هایی را پیشنهاد دهند. اجرای بسیاری از پروژه‌ها، علاوه بر مصوبه شورای محلی، نیازمند اخذ مجوز از مراجع بالادستی است.

ضرورت پیوست اجتماعی در اجرای پروژه های شهری

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج با بیان اینکه هیچ پروژه‌ای بدون طی مراحل قانونی و کسب مجوزهای لازم، قابلیت اجرا نخواهد داشت، اذعان کرد: موضوع مهمی که اغلب نادیده گرفته می‌شود، پیوست اجتماعی پروژه‌هاست.

وی افزود: در فرآیند تعریف و اجرای پروژه‌ها، معمولاً از مشاوران برای بررسی آثار اجتماعی و وضعی آن‌ها بر زندگی مردم استفاده نمی‌شود. اگر مخالفت‌های احتمالی پیش از اجرا و از منظر اجتماعی مورد ارزیابی قرار گیرد، ممکن است تصمیم به عدم اجرای پروژه گرفته یا تغییراتی اساسی در آن اعمال شود.

قاسم پور با بیان اینکه مقرر شده که از سال جاری، شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، شهرداری‌ها را ملزم به ارائه پیوست اجتماعی برای پروژه‌های جدید کنند، از تعامل با دستگاه‌هایی نظیر بنیاد مسکن، منابع طبیعی، امور آب، راه و شهرسازی و پلیس راهور خبر داد.

اهمیت طرح‌های تفصیلی، جامع و هادی در مدیرریت شهری شهرستان ها

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج عنوان کرد: به دلیل تغییر مدیریت در اداره کل راه و شهرسازی البرز، جلسات با مدیرکل قبلی نتایج مطلوبی به همراه نداشت و شهرهای کرج از این وضعیت ناراضی هستند. امیدوارم با مدیرکل جدید همکاری‌های سازنده‌تری شکل گیرد.

وی با اشاره به اهمیت طرح‌های تفصیلی، جامع و هادی برای شهرداران، دهیاران و شوراها تصریح کرد: زندگی مردم به طور مستقیم با این طرح‌ها گره خورده است. فارغ از درستی یا تهیه‌کننده این طرح‌ها، هرگونه اقدام بدون اخذ نظر نمایندگان مردم در شوراها، حتی اگر از نظر قانونی بلامانع باشد، به صواب نزدیک نیست.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


});