×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تارا نیوز

به گزارش تارا نیوز، سیداحمد میرجلیلی با توجه به وجود باغات متعدد در البرز و فراوانی اراضی مستعد تولید محصولات زراعی با کیفیت در این استان اظهار داشت: در سال‌های بسیار دور شهر کرج در ایران به دلیل وجود باغات متعدد به باغشهر شهرت داشت.

وی ادامه داد: اکنون با توجه به گستردگی باغات و تولید محصولات باغی مانند گیلاس، سیب، زردآلو و شلیل در روستاهای محور کرج – چالوس، شهرستان ساوجبلاغ و یا محلات کلاک و حسین آباد مهرشهر در کرج، شهرت البرز در این زمینه بیشتر از گذشته شده است.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی استان البرز بیان کرد: بر اساس آمار دریافتی حدود ۴ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت محصولات سبزی و صیفی و در بیش از ۵ هزار هکتار زمین هم کشت انواع محصولات باغی را داریم، بخشی زیادی از اراضی استان هم به کاشت دانه های روغنی از جمله ذرت اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه کشاورزان زیادی در باغات ۳۰ تا ۴۰ هکتاری استان به کاشت و برداشت محصولات متنوع باغی مشغول هستند، گفت: آنها به بقاء در این شغل نیاز دارند، وجود مشکلات و دردسرهای مختلف کشاورزان را با چالش مواجه کرده است، به نحوی که اکنون خیلی از آنها به دنبال فروش باغات خود و مهاجرت به شهرها هستند، از سویی اقلیم مناسب و تمایل به ساخت ویلا در اراضی کشاورزی استان موجب حضور شهرنشین ها در نقاط روستایی البرز شده است.

نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره بار استان البرز با اشاره به اینکه باید تصمیماتی اخذ شود که هویت باغشهری کرج را زنده نگه داریم، افزود: در حال حاضر تنها ۷ ماه از سال محصولات زراعی مانند سبزی و صیفی در البرز تولید می شود، در نتیجه نیاز است که با حمایت تولید بسترسازی مناسب در حوزه کشاورزی صورت گیرد.

وی با این توضیح که هر کشاورز با توجه به محصول باغی و زارعی خود تنها چند ماه در سال فرصت بهره برداری اقتصادی دارد، گفت: از دولت انتظار می رود که در بحث تامین آب، سموم و مواد اولیه بسته بندی محصولات کشاورزی و نگه داری مزارع ،مساعدت بیشتری به کشاورزان از سوی مسئولان دولتی انجام شود.

میرجلیلی بیان کرد: یک کشاورز نباید برای انجام ساخت و سازهای گلخانه ای، تامین زیرساخت هایی مانند آب، برق و گاز در اراضی کشاورزی یا باغی خود و اخذ مجوزها و استعلامات لازم از نهادهای اجرایی گاهی تا دو سال معطل بماند، این شرایط در حالی اتفاق می افتد که کشاورزان با تمام سختی های موجود به دنبال بهره وری مناسب و توسعه تولید هستند و نباید درگیر بروکراسی های اداری شوند.

وی افزود: در راستای حمایت از تولید برای سربلندی کشور نیاز به کمک و مساعدت ارگان های متعدد به ویژه دولت سیزدهم است تا برای رفع مشکلات سد راه تولید از جمله فعالیت کشاورزان اقدامات لازم انجام شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به رشد ویلاسازی و ساخت و ساز غیرمجاز در سطح اراضی کشاوزی استان البرز بیان کرد: با شناسایی این نوع تخلفات توسط نهادهای نظارتی و اجرایی مسئول و صدور حکم تخریب آن در کنار جلوگیری از توسعه ساخت و سازهای غیرمجاز در استان متاسفانه شاهد از بین رفتن فرصت های زراعی و باغی البرز هستیم، چون آن اراضی با نخاله‌های ساختمانی پرشده و دیگر قابلیت کشت محصول را ندارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر افزایش قیمت اراضی کشاورزی نیز به معضل جدیدی مبدل شده است، گفت: تحت تاثیر تغییر نرخ زمین های زراعی شاهد افرایش حجم مهاجرت ها از تهران و چندین شهر کشور به البرز هستیم، به نحوی که تنها در یک زمین ۱۰ هزار متری در البرز ۲۰ ویلا ساخته شده است، ویلاهایی که هر کدام به قیمت‌های میلیاردی معامله می‌شود.

میرجلیلی ادامه داد: در زعفرانیه، رامجین و سرخاب شهرستان ساوجبلاغ و دیگر شهرها و نقاط استان البرز که در آن محدوده اراضی کشاورزی زیادی وجود دارد، متاسفانه دفاتر مشاورین املاک بیشماری فعال است که همگی به خرید و فروش زمین هایی مشغول هستند که قرار است محل ساخت ویلاهای میلیاردی شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی استان البرز با تاکید بر اینکه کشاورزان در کار خود شب و روز ندارند و باید از این قشر توانمند و مسئولیت پذیر جامعه حمایت شود، افزود: کمتر جایی در جهان یافت می شودکه حاصل خیزی خاک البرز و شرایط اقلیمی مناسب آن را داشته باشد، محصولاتی مانند پسته و گردو ، سیب و خیار، گیلاس و زردآلوی ایرانی در جهان نمونه است.

وی در ادامه گفت: استان البرز از پتانسیل‌های بالایی جهت کاشت انواع محصولات باغی و سبزی و صیفی برخوردار است و در کنار آن مقام کشوری در صادرات این محصولات دارد، از طرفی با راه اندازی میز سبزی و صیفی در البرز موافقت شده است اما صادرکنندگان محصولات کشاورزی این استان با چالش هایی از جمله تامین سوخت کانتینرهای یخچال دار، جایگزینی کانتینرهای با فرسوده مواجه است در حالی که می توانند با استفاده از ارز حاصل از صادرات خود این مشکلات را مرتفع کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


});