×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۱۳ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Friday, 4 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
مدیریت بحران اقتصادی در سایه ۱۲ روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی
تارانیوز

به گزارش خبرنگار تارا نیوز، محمد انصاری ظهر امروز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در کارخانجات اتمسفر کرج برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه اخیر و تسلیت شهادت سرداران رشید سپاه پاسداران و دانشمندان هسته ای کشور، اظهار کرد: روز ملی صنعت و معدن یک نمادی برای بیان ایستادگی در بخش تولید و صنعت است چراکه دوازده روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی  بخش تولید در کشور و استان پای کار بوده  و از تمام ظرفیت های خود در این در این ایام سخت جنگ استفاده کردند.

وی در ادامه افزود: امروز در کارخانجات اتمسفر کرج حضور پیدا کرده ایم و این شرکت به لحاظ مصداقیت در احیای واحدهای صنعتی در سطح کشوری یکی از برترین های صنعت به شمار می رود.

احیای شرکت اتمسفر یکی از  واحدهای مهم صنعتی البرز

انصاری با بیان اینکه این شرکت یک واحد احیا شده است و تبدیل شدن از یک ظرفیت اشتغال حداقلی به ظرفیتی بالای ۳۲۰ در طول مدت سه الی چهار ماه است، افزود: این واحد صنعتی پس از سال‌ها رکود، با تلاش مدیران متعهد و نیروهای متخصص نمونه‌ای کم‌نظیر در کشور محسوب می‌شود..

وی ادامه داد: اداره کل صمت استان البرز با ارائه خدمت در حوزه تولید ، توزیع،  پخش کالا، تعمیر کالا، مبارزه با تخلفات، مبارزه با قاچاق،  مبارزه با گرانفروشی، مبارزه با عرضه های خارج از شبکه کم فروشی و… وسعت عملکرد حوزه صنعت معدن تجارت به عنوان یکی از بخش های کلیدی اقتصاد کشور است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز در بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به ارزیابی جامع از عملیات ۱۲ روزه در تنظیم بازار، گفت: در این مدت جبهه تولید و تأمین کالاهای اساسی با تمام توان پای کار بود و پایداری مردم مرهون مقاومت بی‌نظیر صنعتگران، اصناف و کارگران گمنامی بود که شبانه‌روزی کار کردند تا در برهه ایران سر بلند بماند.

وی با بیان اینکه در این ۱۲ روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی فضای روانی و بازار دچار شوک شد، افزود: صف‌های طولانی، عطش خرید، مشکلات تأمین سوخت و مواد اولیه از جمله اولین پیامدهای این تهاجم بود از این رو.

تشکیل «ستاد اقتصادی جنگ» در البرز

تشکیل «ستاد اقتصادی جنگ» در اداره کل صمت استان به فرماندهی استاندار محترم البرز و معاون اقتصادی ، ستادی با حضور نیروهای نظارتی، توزیعی و تولیدی  ضروری شد و سه لایه نظارتی – از تولید، توزیع عمده و خرده‌فروشی – را به‌صورت هم‌زمان فعال شدند.

انصاری در تشریح عملکرد این ستاد افزود: در گام نخست، شناسایی واحدهای تولیدی استان در دستور کار قرار گرفت و نمایندگانی در بیش از ۲۰ واحد مهم مستقر شدند  که شخصاً در بیشتر این بازدیدها حضور داشتم.

وی اضافه کرد: مشکل اصلی تولیدکنندگان در آن روزها کمبود منابع انسانی، سوخت، انرژی، حمل و نقل و مواد اولیه بود. ما ستاد جنگ را در درون خود کارخانه‌ها مستقر کردیم..

انصاری به نخستین چالش در دوران اشاره کرد و گفت: صف‌های نانوایی و کمبود آرد یکی از چالش های این مدت بود اما به‌سرعت با بسیج نیروهای حمل‌ونقل و کارخانه‌جات تولید آرد، موجودی انبارها را به سطح اطمینان رساندیم. شرکت‌های حمل‌ونقل مشکل سوخت داشتند که با حضور شرکت نفت، آن مشکل برطرف شد. عرضه آرد به نانوایی‌ها از دو کیسه به‌سریع افزایش یافت، صف‌ها فروکش کرد و اعتماد مردم بازگشت..

۷۰۰ نانوایی فعال، سهمیه ویژه آرد گرفتند

وی ادامه داد: در همین راستا ۷۰۰ نانوایی فعال، سهمیه ویژه گرفتند و فعالیت خود را به صورت مداوم ادامه دادند. همچنین پای کار آوردن کارخانجات نان صنعتی یکی دیگر از اقدامات جدی ما بود؛ یکی از این واحدها ظرفیت خود را به ۱۰۰ درصد رساند و به تولید ۷۰ تن در روز رسید. فروشگاه‌های زنجیره‌ای با نان صنعتی اشباع شدند و عطش خرید کاهش یافت.

مدیرکل صمت البرز به تولید بزرگ‌ترین تولیدکننده ماکارونی در استان و کشور اشاره کرد و گفت: در شرایط بحران، ظرفیت تولید چهار کارخانه به جایی رسید که تنها در یک روز ۱۶۰۰ تن ماکارونی تولید شد؛ معادل نیاز یک ماهه استان. این موضوع نه تنها استان را از بحران عبور داد بلکه به تأمین سایر استان‌های همجوار نیز کمک کرد..

البرز ۲۰ درصد از روغن خوراکی کشور را تولید می‌کند

انصاری در بخش دیگری از سخنانش به چالش تأمین روغن خوراکی پیش از آغاز جنگ اشاره کرد و گفت: مدتی قبل هشدارهایی درباره چالش در زنجیره روغن داده بودیم. با شروع بحران، این مشکل شدت گرفت. البرز ۲۰ درصد از روغن خوراکی کشور را تولید می‌کند. با تأمین ۲۰ هزار تن مواد اولیه از طریق شرکت دولتی GTC، ظرفیت کارخانه‌های ما افزایش یافت و به سرعت بازار آرام شد..

وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با حذف فصلی بودن ثبت سفارش، یک اقدام مهم انجام داد. از سوی دیگر تأمین نقدینگی کارخانه‌ها نیز از دی‌ماه سال گذشته در دستور کار بود و بخشی از مطالبات تولیدکنندگان روغن به مبلغ بیش از ۴۰۰ میلیون دلار پرداخت شد. با این حمایت‌ها، رضایتی نسبی در صنعت روغن ایجاد شد.

‌این مقام مسئول  با تاکید بر اینکه در ایام جنگ ۱۲ روزه و فضای ناشی از حملات دشمن، برخی شرکت‌های توزیعی اقدام به فروش اجباری یا تخلفاتی خارج از محدوده استان کرده‌اند، افزود: پیگیری حقوقی و مکاتبات بین‌استانی درباره آن‌ها در حال انجام است و مطمئناً این شرکت‌ها در دام قانون خواهند افتاد.

کشف یک محموله ۵۰۰۰ لیتر روغن در البرز

به گفته وی یک محموله بزرگ احتکار که بیش از ۵۰۰۰ لیتر کالای اساسی در یکی از انبارهای عمده‌فروشی کشف شد با تدبیر ستاد اقتصادی استان، همان کالاها به صورت فوری و عادلانه در مراکز فروشگاهی میان مردم توزیع شد.

انصاری با اشاره به تشکیل سه لایه بازرسی در روزهای بحران گفت: در کنار توان ستادی صمت که پیش از بحران تنها ۲۱ تیم داشت، با مشارکت اداره کل کار، اتاق اصناف، اتحادیه‌ها و گزارش‌های مردمی، تعداد گشت‌ها به بیش از ۵۵ تا ۶۲۰ مورد رسید که بی‌سابقه است.

مدیرکل صمت البرز با اشاره به جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار کشور به ریاست دکتر مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور، گفت: هرگونه افزایش قیمت نسبت به ۲۳ خرداد به طور کامل ممنوع اعلام شد و ما در استان البرز این بخشنامه را با جدیت اجرا می‌کنیم.

تصویب بسته حمایتی دولت برای واحدهای آسیب‌دیده در جنگ

وی در بخش دیگری از سخنانش  با بیان اینکه برخی از واحدهای صنعتی فعال، هدف حملات غیرمستقیم قرار گرفتند، گفت: این واحدها عمدتاً هیچ‌گونه وابستگی نظامی یا امنیتی نداشته و صرفاً در بخش تولید فعال بودند. با این حال، دشمن نشان داد که نه اصول انسانی را رعایت می‌کند و نه اعتباری برای حقوق ملت‌ها قائل است.

انصاری در ادامه گفت: برآورد اولیه خسارات وارده به این واحدها نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان است، اما خوشبختانه با تمهیدات امنیتی، هیچ تلفات انسانی در این حملات به ثبت نرسید.

وی همچنین از تصویب قریب‌الوقوع بسته حمایتی دولت برای واحدهای آسیب‌دیده خبر داد و گفت: به محض ابلاغ نهایی از سوی هیئت دولت، جزئیات آن اعلام و اجرا خواهد شد.

انصاری به خسارات وارد شده به واحدهای صنفی و خودروهای شخصی مردم در مرکز شهر کرج نیز اشاره کرد و گفت: در این مناطق هم تشکیل پرونده‌های خسارت در حال انجام است و تمام تلاش ما استفاده از ظرفیت‌های موجود جهت جبران خسارات مردم است.

۶۰ شرکت پخش، شرایط بازار به‌سرعت تثبیت شد

وی درباره تأمین کالاهای اساسی در روزهای نخست جنگ گفت: با وجود غافلگیری اولیه، با تلاش‌های دستگاه‌های اجرایی، به‌ویژه جهاد کشاورزی، ستاد تنظیم بازار استان فعال شد و در کنار زنجیره ۳۵۶ واحد توزیعی و بیش از ۶۰ شرکت پخش، شرایط بازار به‌سرعت تثبیت شد.

انصاری اظهار کرد: ذخایر موجود استان البرز نه‌تنها برای خود استان بلکه برای استان‌های همجوار نیز کفایت می‌کند. البته وی هشدار داد که همچنان باید برای مقابله با شیطنت‌های احتمالی دشمنان آماده باشیم.

مدیرکل صمت البرز با اعلام این خبر کهاستان البرز با ششمین رتبه در تعداد واحدهای صنعتی، ششمین رتبه در سرمایه‌گذاری و چهارمین رتبه در اشتغال صنعتی کشور قرار دارد. افزود: این در حالی است که عملکرد کلی صنعت، معدن و تجارت استان در سال گذشته در جایگاه سوم کشوری قرار گرفته بود.

۵۰ مگاوات برق با بهره‌گیری از مولدهای CHP برای واحدهای صنعتی

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تارا نیوز در خصوص ناترازی انرژی در بخش صنعت چه تنهیداتی صورت گرفته است، گفت: در اوج مصرف برق، کشور با کمبود حدود یک‌سوم نیاز روبروست و این مسئله تولید را تحت تأثیر قرار داده است. در استان البرز نیز برای جبران این مشکل، طرح‌هایی از جمله تولید برق از طریق مولدهای CHP و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی دنبال شده است.

وی افزود: ۵۰ مگاوات برق با بهره‌گیری از مولدهای CHP وی ادامه داد: در حال تولید است و تأمین سوخت آن از سوی شرکت گاز صورت می‌گیرد. همچنین بیش از ۱۲۰ واحد صنعتی آمادگی خود را برای تولید برق اعلام کرده‌اند.

مدیرکل صمت با اشاره به اینکه حملات اخیر باعث ایجاد تأخیر در نصب برخی سلول‌های خورشیدی در استان شد، گفت: اگر جنگ رخ نمی‌داد، سرعت اجرای این طرح‌ها بسیار بیشتر بود، اما با این حال، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال بتوانیم حدود ۱۵۰ مگاوات برق در حوزه صنعت البرز تولید کنیم.

انتهای پیام/

 

 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.


});