
زهره رزمی آذر
به گزارش خبرنگار تارانیوز، بیژن عبدالهی پیش از ظهر امروز چهارشنبه بدر نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه خوارزمی دارای یک پیشینه بسیار غنی در حوزه آموزش عالی و پژوهش های کشوری است، و این دانشگاه خدمات بسیار ارزنده و موثری به کشور و حتی جامعه بین المللی در حوزه های آموزشی مختلفی ارائه داده است.
وی در ادامه افزود: در مجموع نظام آموزش عالی کشور از دانشگاه خوارزمی راضی است و تلاش می کنیم که این احساس رضایت را بیشتر کنیم.
رئیس دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه بودجه اندکی در دانشگاه داشتیم اما سعی کردیم از منابع دیگر کسری بودجه را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه برنامه محوری مقدم بر بودجه است، گفت: در مرحله نخست باید برنامه داشته باشیم سپس بودجه را بر اساس برنامه های تعین شده خودمان تنظیم کنیم از این رو در سال ۱۴۰۴ برنامه های منظمی را تدوین کرده ایم.
وی ادامه داد: در پایان سال ۱۴۰۳ برنامه عملیاتی سال جدید تنظیم شده است و در حال حاضر تمام واحدهای ما اعم از دانشکده ها، واحدهای سطحی، مراکز پژوهشی و واحدهای ستادی همه برنامه ها تنظیم شده است.
عبدالهی با بیان اینکه برنامه های آموزشی نیز با فرآیند های دانشگاه تنظیم می کنیم، گفت: بر همیین اساس برنامه ها با بودجه دانشگاه تنظیم می شود و میزان عملکردها ارزیابی می گردد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به پروژه های عمرانی که از سالهای گذشته نیمه کاره مانده است اشاره کرد و گفت: یکی از این پروژه ها در تهران است که به مدت ده سال تحت عنوان برج آموزشی در پانزده طبقه نیمه کاره مانده است و در سال گذشته اقدامات قراردادی آن انجام شد و اقدامات اجرایی آن شروع شده است.
به گفته عبدالهی پروژه ای نیز در کرج تحت عنوان خوابگاه متاهلین که سال ها نیمه کاره مانده بود شروع به کار کرد و پیمانکار مربوطه پروژه را تا شهریور ماه سال جاری که ۳۶ واحد است از این پروژه را تحویل خواهد داد و ۹۰ واحد دیگر آن تا پایان سال تحویل می دهد.
رییس دانشگاه خوارزمی بیان کرد: فضایی را نیز برای نمایشگاه هفته پژوهش در نظر گرفته شده که در سال جاری بتوانیم نمایشگاه فناور یا فن بازار را در دانشگاه خوارزمی برگزار کنیم.
عبداللهی با اشاره به اینکه ما برای توسعه مراکز رشد و احداث سالنهای مرتبط بودجه لازم را دریافت کردهایم، عنوان کرد: نگاه این است که این فضاها چندمنظوره باشند، سالنها را بهصورت بزرگ و بههمپیوسته طراحی کردهایم تا بتوانند بهعنوان فضای نمایشگاهی نیز مورد استفاده قرار گیرند.
در حوزه علوم تربیتی رتبه نخست را کسب کرده ایم
رئیس دانشگاه خوارزمی به عملکرد دانشگاه خوارزمی در حوزههای پژوهشی اشاره کرد و گفت: دانشگاه از جایگاه قابل توجهی برخوردار است چراکه در حوزه علوم تربیتی توانسته است رتبه نخست را در بین دانشگاههای کشور کسب کند.
عبداللهی خاطرنشان کرد: هزینه های امورات دانشجویان از جمله هزینه خوابگاهی و تغذیه در نیمه سال دوم ۱۴۰۳ دو برابر شد اما نگذاشتیم فشار اضافی به دانشجو وارد شود و تلاش کردیم از منابع دیگر این هزینهها را تأمین کنیم.
رئیس دانشگاه خوارزمی تاکید کرد: نگاهمان همواره معطوف به آینده است؛ یعنی نگاه ما صرفاً معطوف به وضعیت حال دانشگاه، کشور، استان یا شهر نیست چراکه دانشگاه محدود به نسل فعلی نیست؛ بخش بزرگی از آن، میراث نسل آینده است.
وی دانشگاهها را نوعی سرمایه و دارایی ملی برشمرد و گفت: دارایی یعنی مولد کردن آنچه در اختیار داریم و سرمایه ممکن است مستقیماً مصرف شود، اما دارایی ذاتاً زاینده است و میتواند ارزشآفرینی مداوم داشته باشد.
عبداللهی به شعار سال که «سرمایهگذاری برای تولید» است اشاره کرد و گفت: دانشگاهها بهعنوان نهادهای مولد، باید تولیدکننده و سرمایه باشند و آنچه امروز در کشورهای پیشرفته بیشتر مورد توجه و سرمایهگذاری قرار میگیرد، سرمایههای ناملموس یا نامشهود است.
دانشگاه محل دپو قطار نیست
وی ادامه داد: انتظار میرود که رؤسای دانشگاهها، مدیران اجرایی و مسئولان استانی بهطور جدی به سرمایهگذاری در مسیر تبدیل داراییهای مولد به سرمایههای اثربخش توجه کنند از این رو این دانشگاه هم از ظرفیت علمی و پژوهشی لازم و هم بهواسطه فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و مشاورهای، از جایگاهی اثرگذار در سطح ملی برخوردار است.
رئیس دانشگاه خوارزمی در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با اختلاف دانشگاه با شهرداری کرج در خصوص محل دپوی قطار شهری کرج گفت: دانشگاه خوارزمی
در مطالعات قطار شهری کرج که سال ۱۳۹۷ انجام شده، به عنوان نقطهای که از اولویت برای احدث محل دپو برخوردار نبود اما هم اکنون بحث احداث دپو در ۱۵ هکتار از اراضی دانشگاه خوارزمی مطرح شده است.
وی اضافه کرد: این در حالی است که شهرداری کرج یک زمین بیش از ۳۰ هکتاری در غرب دانشگاه که می تواند برای دپو قطار شهری استفاده کند و دانشگاه با ۱۴ هزار دانشجو و دو هزار عضو هیئت علمی و پرسنل ایا قابل قبول است که دپو قطار شهری در این مکان باشد؟
رئیس دانشگاه خوارزمی افزود: این دانشگاه ۱۴ هزار دانشجو و دو هزار عضو هیئت علمی و پرسنل دارد. آیا مسئولان استان و شهر کرج میتوانند برای چنین اقدامی، این ۱۶ هزار نفر به عنوان جامعه دانشگاهی را با دلایل متقن قانع کنند که دپو مترو حتماً باید در دانشگاه خوارزمی احداث شود؟
جریمه ۳۰۰ میلیاردی دانشگاه خوارزمی
عبدالهی با بیان اینکه شهرداری کرج نسبت به دانشگاه خوارزمی بد عهدی هایی داشته است، گفت: بلوار کنونی خوارزمی که قبلاً کوچه دانش سرا بود ۸ هکتار عقب نشینی کرد و مقرر شد تا شهرداری نیز مجوز ۱۰ هزار متر مربع فضای تجاری و فرهنگی به دانشگاه بدهد اما انجام نشد.
رییس دانشگاه خوارزمی با اعلام اینکه شهرداری کرج پرونده دانشگاه خوارزمی را به کمیسیون ماده ۱۰۰ برده است و ۳۰۰ میلیارد تومان دانشگاه را جریمه کرده است، گفت: در کجای کشور دیده شده است که دانشگاه را جریمه کنند؟و رأی تخریب صادر کرده است. مگر کل بودجه دانشگاه خوارزمی چقدر است که این دانشگاه را ۳۰۰ میلیارد تومان جریمه کردهاند و هر روز برای پرداخت آن فشار میآورند؟ یا کجای کشور، دانشگاه را جریمه میکنند؟
رئیس دانشگاه خوارزمی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم استاندار البرز و مسئولین مربوطه در خصوص این مکان که برای آیندگان است توجه ویژه ای داشته باشند و اختلافات با شهرداری کرج حل شود.
https://taranews.ir/?p=24895