
به گزارش تارا نیوز، علیرضا رفیعپور صبح امروز سه شنبه در آئین افتتاح چهارمین کنگره ملی طب حیوانات که در سالن شهید سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، با اشاره به نقش دامپزشکی در ارتقای سلامت جهانی، اظهار کرد: دو سوم بیماریهایی که انسانها را تهدید میکند از حیوانات منتقل میشوند.
وی با اشاره به اینکه در راستای پیشگیری از این تهدیدات باید همکاری و تعامل خوبی در این زمینه صورت بگیرد، افزود: این دامپزشکان هستند که همچون یک ناجی در مسیر ارتقا سلامت عمومی جامعه اقدام میکنند و باید این امر در کانون توجه مسئولین و سازمانها قرار گیرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به پاندمیها و بیماریهای مشترک بین انسان و دام، بهویژه در دوران بحران کرونا عنوان کرد: بیش از ۷۵ درصد بیماریهایی که امروزه جامعه انسانی را تهدید میکند، از حیوانات به انسان منتقل میشود.
رفیعیپور با اشاره به تأثیر تغییرات اقلیمی و نزدیکی بیشتر حیات وحش به مناطق شهری تصریح کرد: این تغییرات موجب میشود که مراقبتهای بهداشتی برای انسان و حیوانات دیگر قابل تفکیک نباشد، با توجه به همکاریهای علمی و پژوهشی در سطح بینالمللی و داخلی، حمایت از مراکز تحقیقاتی دامپزشکی و دانشجویان این حوزه ضروری است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر، دامپزشکی بهعنوان یک علم میانرشتهای، جایگاه ویژهای در ارتقای سلامت عمومی پیدا کرده است، اضافه کرد: این تغییرات نیازمند توجه ویژه به سلامت محیط زیست و ارتباط تنگاتنگ آن با سلامت انسان است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: دامپزشکی در ۱۸۴ کشور جهان، چهار هدف اصلی دارد که شامل تأمین سلامت و بهداشت دامها، تضمین کیفیت فرآوردههای خام دامی، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و حیوانات و ارتقای تجارت بینالمللی در زمینه دامپزشکی است. این اهداف نقش بسیار مهمی در حفظ محیط زیست و سلامت عمومی دارند.
رفیعیپور با تاکید بر اهمیت پیوستگی سلامت انسان، حیوان و محیط زیست و با بیان اینکه هیچ تفاوتی میان بهداشت انسان و دام وجود ندارد و محیط زیست سالم برای حفظ سلامت تمام موجودات ضروری است، به خطرات ناشی از رهاسازی و بیتوجهی به حیوانات اشاره کرد و ادامه داد: این عمل میتواند تهدیدی برای امنیت اجتماعی و سلامت عمومی باشد.
وی با اشاره به اینکه در این صورت سلامت و امنیت اکوسیستم به خطر میافتد که این موضوع میتواند نسل حیات وحش را تهدید کند، تصریح کرد: در سازمان دامپزشکی، کمیتههای تخصصی برای مدیریت بیماریهای حیوانات همراه و تدوین دستورالعملهای بهداشتی در همکاری با وزارت بهداشت، شهرداریها و دانشگاههای علوم پزشکی راهاندازی شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه این اقدامات کمک میکند تا بیماریها به صورت مؤثر کنترل و پیشگیری شوند، از ادامه تلاشهای علمی و تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و گفت: باید به صورت جدی به حفاظت از سلامت سیاره و موجودات زنده پرداخته شود.