تارا نیوز
به گزارش خبرنگار تارا نیوز، غلامرضا نوری قزلجه صبح امروز پنج شنبه در مراسم رونمایی از ۷ رقم بذر کاهوی تولید و تجاری شده با استفاده از فناوری هیبرید که در محل مرکز ملی ژنتیکی و زیستی ایران برگزار شد، ضمن گرامیداشت و یاد و خاطره شهدای امنیت و تقدیر از زحمات سالها تلاش که این هفت بذر هیبریدی امروز رونمایی شد ، اظهار کرد: بذر یک محصول و نهاده مهم است که کاملاً بر روی عملکرد اثر دارد چراکه با تغییرات سریع اقلیمی، استفاده از بذر با قابلیت های ژنتیکی نهفته در این محصولات خدادای بذرها بسیار مهم هستند.
وی در ادامه افزود: برای رسیدن به یک محصول، بذرو عملکرد مطلوب با توجه به تنشهای محیطی، وضعیت خاک، شرایط آب و نیاز به تولید محصول بیشتر و ایجاد امنیت غذایی، همچنین رشد جمعیت در کشور مقوله بذر بسیار مهم و اثر گذاردر عرصه کشاورزی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر در کشورما حدود ۹۸ درصد بذر مصرفی در داخل تولید میشود، افزود: این مقدار وزن آن به بیش از ۷۰۰ هزار تن است که ارزش این میزان بذر یک میلیارد یورو است.
۹۰ درصد بذرها گلخانه ای و صیفی واردات کننده هستیم
نوری قزلجه خاطر نشان کرد: امسال ما در پنجاهمین سالگرد تشکیل و تاسیس سازمان تحقیقات کشاورزی قرار داریم البته برخی از موسسات تحقیقاتی و پژوهشی ۱۰۳ سال در حال فعالیت هستند که با تلاش ها و زحمات همکاران و کشاورزان این بخش به جایی رسیده ایم که بخش اعظم نیاز اساسی کشور در کالاهای اساسی ۹۹ درصد را تامین کرده ایم.
نوری قزلجه عنوان کرد: بخش دیگر که وزن دو درصد دیگررا دارد حدود هفت هزار تن است و عمدتاً بذرهای مورد نیاز گلخانهها و سبزی و صیفی است که در این حوزه حدود ۹۰ درصد آن واردات کننده هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید براینکه تولید داخلی این بذرها بسیار مهم و ضروری است که رونمایی امروز نمونهای از تلاشها در این راستا است، تصریح کرد: بایستی به سمتی پیش رویم که نیازهای خود را را در این حوزه تامین کنیم حتی این ظرفیت را داریم تا ب صادر کننده بذرهای هیبریدی و سبزی و صیفی که ارز آوری بیشتری دارد، تبدیل شویم.
به گفته وزیر کشاورزی در حدود۴۵۰ شرکت فعال در حوزه بذر، تولید و توزیع در کشور فعالیت می کنند که بالای۹۰ درصد این شرکتها متعلق به بخش خصوصی هستند.
وی ادامه داد: ما در وزارت جهاد کشاورزی مصمم هستیم امکانات خود را در بدون هیچ انتظاری در اختیار این بخش خصوصی قرار دهیم چراکه بخش خصوصی چابک تر و اقتصادی تر و دقیق کار می کند و همه ظرفیت های بخش وزارت در اختیار فعالان در عرصه تولید قرار می دهیم چون همه ما برای امنیت غذایی کشور کار میکنیم.
وزیر کشاورزی در پایان گفت: جهاد دانشگاهی روحیه جهادی در کشور است که میتوانیم با این نوع و نیروی کارکرد در تمام عرصه هاعقب ماندگیها را جبران و رو به جلو حرکت و در زمینههایی چون نیاز بذر به نتایج مطلوب برسیم.
https://taranews.ir/?p=23506