- نویسنده : مدیر مسئول
- 30 فروردین 1401
- کد خبر 14819
- 2092 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

زهره رزمی آذر
طنز _ تارا نیوز، در حال حاضر گستردگی فضای مجازی در جهان به قدری زیاد شده که مکان و زمان نمی شناسه، بطوریکه یک روز اینترنت نباشه مردم سرگردان و آواره در خانه به دور خود می چرخند، مثل این میمونه که بچه شیطون و بازیکوش خونه، چند روزیه رفته خونه خاله!
خوب معلومه وقتی علم و تکنولوژی، پیشرفت می کنه همانطور که مفیده مشکلاتی را هم برای خانواده ها،علی الخصوص برای دولتمردان و مسئولین داخلی و خارجی به وجود آورده!
از اینرو دولتی ها دغدغه و فکر و ذکرشون اینه تا چاره ای برای مهار این تکنولوژی افسار گسیخته کنن.
در وطن عزیزمان نیز همچون کشورهای دیگه از آنجایی که فضای مجازی معایبی داره، مزیت هایی هم داره!
حالا بگذریم که اینترنت و شبکه های مجازی در زمینهٔ فعالیتهای اقتصادی مهم و انجام کلیهٔ معاملات تجاری در سطح بینالمللی ابزار بسیار مهمی شناخته شده،
اما یکی از نگران کنندهترین جنبهٔ فضای مجازی، انتشار سریع اطلاعاته، وای که چقدر این بده!
مثلا در یک لحظه سرت و برمی گردونی، میبینی یک بخشی از اطلاعات آقایون که اندکی پول از این جیب به آن جیب جابجا کردن با سرعت نور منتشر می شه، حالا «خر بیار و باقالی بار کن»
یا اینکه یک آقایی می خواد یک شیطنتی کنه با «عزیز برادری» هم صحبت بشه غافل از اینکه برخی از افراد فضول در اطراف کمین کردن واقعا هم فضول هستند، دوربین و روشن می کنند دکمه پلی می زنند و در عرض چند ثانیه حیثیت طرف به باد میدن و به راحتی به اشتراک می زارن…
« خوب اینها دیگه واقعا بی وجدانیه » اینجاس که باید گفت: «بی وجدان مگه خودت خواهر، مادر نداری؟ نکن خب!!!»
یاد یک خاطره افتادم ، «سال گذشته، ماشین شهردار کرج در دست نوجوانی خام به امانت داده شد ایشان «قند عسل بابایی، مسئول رئیس شورای شهر » بود. داشت در جاده های شمال دور دور می کرد «خاطرات شمال محاله یادم بره» بنده خدا می خواست یک پزی بده مثلا ما هم سوار ماشین شاسی بلند شدیم و حالی ببره، خودش فیلم مسافرت با ماشین شهردار و استوری می کنه غافل از اینکه رسانه های کرج ماشین شهردار و می شناختن فیلم و منتشر می کنن، بلوایی در شهر شد که بیا و ببین، خبرش تا آنور مرزهای آبهای نیلگون خلیج فارس هم رفت، «که چی؟»
« معلومه طرف مال بیت المال و برداشته رفته یکم در شمال خاطراه بسازه..»
می بینید که این معایب شبکه ها مجازی اصلا خوب نیست!
از این اتفاقات به وفور در کشور زیاد دیده شده و معضلی برای مسئولین عزیز و افراد خاص جامعه شده.
چراکه بر ملا کردن زندگی خصوصی مردم علی الخصوص مسئولین کشور، زیاد خوشایند نیست و بی اعتمادی به وجود می آورده …
هر چند من کارشناس نیستم ولی فقط به عنوان یک نویسنده، خوب ها و بدها را بیان می کنم.
بد نیست کمی هم از تصمیمات نمایندگان زحمت کشمان در خصوص طرح های پیشنهادی فضای مجازی از معضلات شبکه های مجازی صحبت کنیم.
چاره کار چیست؟
چند وقت پیش نمایندگان مجلس بفکر افتادن که باید شاخ این غول تکنولوژی و بشکنن و طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» که بیشتر به عنوان طرح محدود یا مسدودکننده و فیلترینگ فضای مجازیه، در مجلس مطرح کنن.
وای که با طرح این لایحه کشور بهم ریخت!
واکنشهای مختلفی ایجاد شد، حالا برخی نمایندگان که موافق این طرح بودن عقیده داشتن که فضای کسب و کار داخلی راساماندهی کنن و از پلتفرمهای “وطنی” حمایت و مدیریت و مرزبانی این فضا از حوزه اختیار “بیگانگان” خارج کنن، یعنی با این طرح «دست بیگانان از کشور قطع بشه».
حالا از آنطرف مخالفان هم تاکید داشتن که با اجرای این طرح نه تنها مشکلات جدی برای کسب و کارهای داخلی ایجاد میشه بلکه عامل مهاجرت نیروهای متخصص هم میشه.
خلاصه واکنش هایی برای اجرای این طرح از سوی برخی از نمایندگان مجلس، مردم،سلبریتی ها، متخصصین فضای سایبری، استادان دانشگاه ها و خبرنگاران ایجاد شد و شروع به اجرای کمپین نه به طرح صیانت از فضای مجازی، راه انداختن.
خلاصه برخی از مجلسی ها دیدن اعتراضات زیاد شده، طرح و از دستور کار مجلس خارج کردن گفتن فعلا برو تو بایگانی تا یک فکر دیگه کنیم.
تا اینکه به این نتیجه رسیدن فعلا در بیانیهای از قوه مجریه و قضائیه بخواهن که با «سوءاستفاده کنندگان از امکانات فضای مجازی» و «لجامگسیختگی رسانههای اجتماعی» برخورد بشه و منتظر قانون «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» نباشن.
در طرح صیانت از فضای مجازی که کارشناسان مجلسی به آن بایستی توجه می کردن، این بود که در صورت تصویب و در نهایت محدودسازی فضای مجازی و اینترنت، کسب و کارهای اینترنتی در اینستاگرام، تلگرام و واتساپ از بین می رفت و جرمانگاری استفاده از فیلترشکن زیاد می شد.
حال ما هم این واقعیت را باید بپذیریم که آلودگیهای موجود در فضای مجازی افسارگسیخته شده و افرادی که بهعنوان مصرفکننده در این فضا مشغول هستن، آسیب ها ی نو ظهور و تجربه خواهند کرد، بنابرین سالمسازی فضای مجازی باید صورت بگیره که این نقش عظیم را حاکمیت جامعه بایستی بر عهده بگیره این در حالی است که در تمامی دنیا مدیریت فضای مجازی حاکم شده و هیچ کشوری نسبت به مدیریت فضای مجازی سرزمین خود، بی تفاوت نیست.
مثلا همین کشور آمریکا که شیطان بزرگه! اینترنت دوگانه را در اختیار شهروندان خود قرار داده تا کاربران با سنین مختلف به محتوای یکسانی دسترسی نداشته باشن، خوب ما هم از حکایت ضرب المثل ادب از که آموختی از بی ادبان استفاده کنیم و تقاضا داریم مسئولین عزیز که محتوای متفاوتی بنا به سنین مختلف در کشور ایجاد کنن.
در نهایت امیدوار هستیم این غول بی شاخ و دم «شبکه های مجازی» درست مدیریت بشه چون هم نبودش، هم حضورش به ضرره جامعه است.
این شعر و هم تقدیم می کنم به خوانندگان عزیز
زندگی شده خاله بازی…
گیر افتادیم تو دنیای مجازی…
دنیا چه عجیب غریب شده…
دیگه کسی کتاب نمیخونه…
همه تو فضای مجازی ان، کی به کیه؟
کوچیک و بزرگ سر تو گریبون شدن.
زندگی شده مجازی و غیر واقعی…
بچه ی خردسال بجای پستونک با گوشی ارومه…
مامان خونه، یک دست به گوشی یک دست غذا هم میزنه..
غافل از اینکه غذا سوخت، فریاد مرد خونه بلند شد «خانوووم سووووخت»
زندگیا شده مجازی هیچی نیست حقیقی..
نویسنده طنز: زهره رزمی آذر
https://taranews.ir/?p=14819